Jag har blivit kattmormor!!!!

I måndags skulle det enligt tidtabell vara dags för Ziggy att föda kattungar. Katter har nämligen en beräknad graviditet på 65 dagar, och Ziggy var väldigt punktlig.

Det började på morgonen när slemproppen gick kl 10.00 ca. ( ja, det var ungefär lika äckligt som det låter…).

Ziggy kollade upp var hon hade sin födsloplats och var lite extra sällskapssjuk och lite ängslig också.

Här ligger hon och vilar och man ser att hon har en rejäl mage.

Sen gick hela dagen utan att något speciellt hände. På kvällen skulle jag ha en liten tjejträff hemma hos mig med lite öl, vin och snacks. Tjejerna kom och ville gärna hjälpa till som barnmorskor de också. Här är de i soffan alla fyra, Lillemor, Elisabeth, Eva och Lotta.

Det enda som hände när de var här var att vattnet gick ca 20.00. Då ville Ziggy flytta in på sin födsloplats som jag gjort i ordning i botten av en garderob i mitt sovrum. Ziggy ville absolut att jag skulle följa med och ”hålla tass”, så jag fick be mina tjejkompisar att följa med in i sovrummet de också. Tack och lov har jag en soffa där också.

Här har Ziggy lagt sig till rätta på födsloplatsen.

Tjejerna gick hem vid 21.00 och nu var nog både Ziggy och jag lite nervösa och undrade om det inte skulle hända något snart.

Ca 22.00 satte värkarna igång, och nu satt jag på en stol bredvid Ziggy hela tiden. Strax före tolvslaget såg jag att en fosterblåsa började titta fram där bak, och förstod att nu var det dags.

Kl. 23.50 föddes den första ungen och det var en grå liten tjej på 112 gram. Ziggy var duktig och slickade henne ren och torr och såg till att hon började andas. Jag fick hjälpa till att klippa navelsträngen.

Kl. 00.40 var det dags för nästa. En svartvit kille på 123 gram, han har fått namnet Legolas.

När allt var färdigt med vägning, ge mat till mamma Ziggy, ungarna hade hittat tuttarna m.m. m.m. så skulle jag bädda rent på födsloplatsen och ta bort blodiga och blöta handdukar. Under tiden fick ungarna låna min säng.

Kl. 02.30 kom jag i säng och då var jag ganska trött… jag vaknade igen vid 06.30, jag var ju tvungen att se hur mamma Ziggy och ungarna mådde.

Här har ni en stolt moder med sina två ungar.

Som ni förstår kommer det nog att bli en hel del kattungebilder här framöver…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *