Jag har blivit moster!!!

Inatt kl 04.10 föddes Ingelas och Andreas dotter, som sannolikt ska heta Leia (vet inte om jag stavade rätt där…). Hon vägde 3,2 kg och var 46 cm lång. Ingela ringde till mig kl. 05.30 imorse för att berätta den glada nyheten. Det hade gått förvånanansvärt fort för att vara förstföderska.

Värkarna började kl 22.30 på kvällen och de ringde till BB ett par gånger för att kolla om de skulle åka in. Sista gången de ringde fick Ingela ”tjata” sig till att få komma och tur var väl det. De har en halvtimmes väg till sjukhuset och kom fram strax efter halv 4 och 10 över 4 är hon ju född. Det gick så fort så de hann knappt fatta vad som hände och ingen smärtlindring hann hon få heller. De skulle ge henne lustgas på slutet, men maskinen var trasig.

Allt slutade lyckligt och väl i alla fall och både mor och dotter mår bra efter omständigheterna.
Jag har inte sett någon bild på henne än, och jag är så nyfiken. Hon har en massa svart hår på huvudet i alla fall och söt är hon visst också. Landstinget i Kronoberg lägger ut kort på nyfödda på sin hemsida, så ni får kolla där om det kommit in något kort när ni läser det här.

Vi har fler födelsedagsbarn i familjen i mars. Jimmy fyller 19 år på tisdag och det är första gången sedan han föddes som han inte är hemma och firar sin födelsedag. Det känns lite konstigt faktiskt. I torsdags skickade jag i alla fall iväg ett paket med lite presenter från mormor, Sofie och mig. Han hade fått det redan igår, så det gick riktigt snabbt. De delar tydligen ut post på lördagar i Tyskland.

Sofie har gjort sin PRAO-vecka på guldsmedjan/porslinsmåleriet nu. Det gick så bra! De tog hand om henne så väl och bjöd henne på lunch varje dag. Hon fick måla på glas och porslin och även göra sig en egen silverring. Hon fick hjälpa till med andra sysslor också så veckan gick väldigt fort. Hon fick en lysande utvärdering med högsta betyg, så de var tydligen nöjda med henne också.

I helgen har det varit lugnt. Jag har pysslat en del, sytt några armband som jag fått beställning på. Jag var tvungen att ta ett kort när jag pysslade för Ziggy låg bredvid och kollade varje pärla jag trädde på. Hon hade liiite svårt att hålla tassarna borta från tråden 🙂

Jag har varit på Stångåstaden och beställt nya köksluckor. Imorgon kommer de hit och mäter mina köksluckor. Sedan är det 7 veckors leveranstid innan de kommer. Jag längtar redan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *