Mösexa? Svenhippa?

Ja, vad ska man kalla det när ett gäng arbetskamrater klär ut sin manliga kollega i kvinnokläder och drar ut honom på äventyr för att fira att han ska gifta sig?

I torsdags kväll var det precis det som hände vår ”Mikaela” på jobbet. Under ett fejkat möte stormade vi in och klädde ut och sminkade vår kära kollega. Löstuttar, peruk, klänning, smink, handväska, ja, hela kitet! Här blir ”Mikaela” sminkad av sin chef…

Efter lite styrketårar och mingel traskade ”Mikaela” ut för att möta världen. Titta vilken stilig kvinna…en aning skäggig kanske, men ändå…

En av våra andra manliga kollegor passar på att krama om ”Mikaela” nu när han ombytt…

Sedan börjar hans långa ensamma resa ner till staden med den nya busslinjen 2:an som ringlar sig på en ordentlig sightseeingtur genom halva staden. Vi andra tar en lite snabbare buss ner till stan…

På Stora torget är det full kommers på alla uteserveringar och ”Mikaela” har fått i uppdrag att leda körslag och hålla i allsång. Det gör han med bravur och allsången är nog det som går bäst, han får med sig många av krogbesökarna i vacker skönsång.

Efter det får han i uppdrag att måla naglarna på hugade spekulanter. 5 kr per hand får de betala och det var flera damer som ville bli vackra om sina händer, eller också var de bara nyfikna på vem mannen under peruken var??!

Efter väl uträttade uppdrag fortsätter vi till BK för att äta och ha kul tillsammans och även där fortsätter uppdragen för ”Mikaela”. Han får ställa sig bakom baren och blanda drinkar och där verkar han trivas som fisken i vattnet.

I vilket fall som helst så blev det en himla trevlig kväll tillsammans med arbetskamraterna och ”Mikaela” var en suverän kvinna som verkligen kunde bjuda på sig själv och hela sin kvinnlighet…

På vägen hem mötte jag Hasse som var på väg med sina kompisar för att testa leg:et på krogen för första gången…han fyllde 18 år i måndags. Grattis till honom i efterskott!

Stackars Sofie har legat hemma med halsfluss nästan hela veckan. Riktigt däckad har hon varit denna gången med hög feber och rejält svullen i halsen. Nu efter några dagars penicillinkur börjar hon repa sig så smått.

Imorgon (läs söndag) ska vi ut på fotosafari igen. Det ska bli kul!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *