Getå och lite godbitar också…

Idag vill jag officiellt inviga Ingelas och min recept-sajt, Karlssons godbitar. Jag började bygga en receptdatabas i Access först, men sen hittade jag ett gratis receptdatabas-script på nätet som jag översatt till svenska och modifierat lite. Ingela och jag har redan hunnit fylla på med en del av våra favoritrecept, så det finns nog över 70 redan.

Från måndag till torsdag har jag varit på Getå och utbildat mig i konsultativt förhållningssätt. En mycket bra utbildning, där jag känner att jag fått mycket handfast att jobba vidare med. Det var intensiva dagar, vi jobbade till långt fram på kvällarna, så när jag kom hem i torsdags var jag ganska trött i huvudet.

På våra raster passade vi på att ta promenader ner i Getå-ravinen som låg precis intill. Otroligt vackert och avkopplande, en riktig lisa för själen.

Precis utanför entrén till Getå växte detta ovanliga träd, ett tulpanträd. Först trodde jag att namnet berodde på de ovanligt formade bladen, men efter lite efterforskningar på nätet vet jag nu att det beror på trädets gula blommor som liknar tulpaner. Det kan ta 10 år innan trädet börjar blomma. Vackert var det i alla fall, kolla ordentligt på de ovanliga bladen.

På tisdagkvällen åkte vi in till Norrköping för en guidad tur i industrilandskapet. Det var en otroligt vacker kväll, och luften var ljummen. Svårt att tro att det var september. Det var fascinerande att få se industrilandskapet med alla gamla byggnader och det stora vattenfallet. Jag blev sugen att åka dit och besöka Arbetets museum någon gång också. Jag läste i Corren igår att de precis hade invigt en utställning om pizzans historia i Sverige, det vore väl nåt? Någon som vill följa med? 😉

Imorgon är jag ledig, Elisabeth och jag ska åka ut på utflykt någonstans, vi har inte bestämt vart ännu. Men några kort blir det nog ganska säkert!

I sista stund var jag tvungen att göra ett tillägg!! Mina kära vänner Pecka och Catrin var här nyss och de hade en alldeles fantastisk födelsedagspresent med till mig! Jag var tvungen att fota den…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *