Smålands MÖRKA skogar

Nu har vi gett bort Regina till kusin Joakim. Det känns verkligen konstigt och lite vemodigt, jag har ju ändå haft henne i drygt 8 år. Men en bättre ägare än Joakim får man leta efter. Han har längtat sen han var liten efter att skaffa orm, men mor Marie lider visst av ormfobi, så det det har varit kalla handen hemma. Nu bor han ju själv, så nu kan han skaffa sig en ormsambo. Lyckan var total när han kom och hämtade sin nya familjemedlem. Men vad vi skrattade när de skulle åka hem…. Efter att ha packat in hela det stora terrariet i den lilla, lilla bilen, så satt de som två fällknivar i framsätet.

joakim_regina

I helgen var Jimmy, Sofie och jag nere i Småland och hälsade på hos Ingela och Andreas. De var fortfarande två veckor efter stormen strömlösa. Stormens härjningar i skog och mark var verkligen hemskt att se. Stora områden med skog som bara var helt knäckta, jämnade med marken. Halva träd som stack upp med fula brottsytor. Vid vägkanterna fanns murar av itusågade träd som några veckor tidigare legat tvärs över vägen. Jag försökte att ta kort för att visa förödelsen, men inga bilder kan beskriva hur det ser ut.

efter_stormen

Anledningen till Smålandstrippen var att vi skulle titta på årets upplaga av Cabaret Linné’s nyårsrevy i Älmhult. Även i år var Ingela och Andreas medverkande. Mamma och pappa var också där så det blev en riktig familjesammankomst. Vi satt på första raden så vi hade alla möjligheter att ta bra kort, så här kommer ett axplock:

Ingela rockar loss med rullatorn…

rullatortant

Blonda bystiga blondiner i dokusåporna, är de bara marionetter eller? Ingela längst till vänster.

marionetter

Pigge och Lasse hyllar den svenska kulturen på sitt eget sätt…

masjavlar

I ett av mina favoritnummer gjorde Ingela ett bejublat framträdande, här visande sin ändalykt.

systers_bak

Det nummer som hade bästa kostymerna var när hela ensemblen inklusive scenarbetarna var på scen i saloon-miljö tagen direkt ur Vilda Västern. Enligt Andreas var det en pojkdröm som gick i uppfyllelse, och vilda pistoldueller har pågått under repetitionerna. Här är Andreas längst till höger.

tuffa_grabbar

På kvällen skulle vi alla sova i det utkylda strömlösa huset. Med hjälp av vedspis och värmeljus fick vi upp en skaplig värme, men det gällde också att klä sig varmt.

Pappa hade lånat en morgonrock av mamma och såg verkligen urgullig ut i den, han ställde faktiskt upp som fotomodell också. Jag gillar när folk bjuder på sig själva.

pappa_morgonrock

Det var allt för denna gången.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *