Pension och STCC

I onsdags hämtade jag min nya bil. Det känns verkligen lyxigt att få köra en bil som har 5 växlar……och är tyst!! Gissa om jag är glad för min nya bil!!

På torsdagen hade vi fest på jobbet, men det var minst sagt med blandade känslor eftersom det var pga att en kär kollega går i pension. I alla fall hade vi det mest strålande sommarväder man kan tänka sig och vi började med att åka en tur med MS Prins Gustaf från Rimforsa till Brewassa gård. Jag fotade ”pensionären” Dick bredvid båten precis innan vi åkte iväg.

prins_gustaf

Väl framme vid Brewassa gård fångade jag en klassisk svensk sommarbild med gärdesgård, vatten och gröna kullar.

svensk_sommar

Igår var jag och Sofie inne i stan och shoppade skor. De hade ett erbjudande på Skopunkten om att köpa tre par och betala för två, så det ville vi utnyttja. Jag fick nya sommarsandaler och Sofie fick ett par turkosa flip-flop-skor och vita ballerinaskor.

På kvällen var Nettan här och hälsade på och vi hade en Legally blond-kväll och tittade på både ettan och tvåan. Nettan hade plockat blommor i sin trädgård och gav mig, prästkragar och blåklint. Vackert!!

sommarbukett

Idag har jag varit på Mantorp Park IGEN!!! Jag börjar känna mig som stammis där… Den här gången skulle jag dit på STCC eftersom Jimmy är där och jobbar med teamet. Vill ju se honom in action, nu när han äntligen är på hemmaplan. Igår var han och hans kollegor med i vår lokalblaska Corren. Läs gärna!!

Vi kom dit ganska tidigt i alla fall och hittade Jimmy rätt fort. De skulle gå ner och köra lite gokart på den gokartbana som skolan har. De erbjöd Sofie att köra också. Det var första gången hon körde gokart, och hon tyckte det var skitkul!!

sofie_gokart

Sen gick vi runt på området och kollade lite, hittade bl a en gata full med Ferrari-bilar. Tog ett kort på Michael Schumachers gamla Formel 1-bil.

formel1_bil

Måste säga att jag tyckte det var riktigt roligt att vara på STCC. Vi stod precis vid den stora Dunlop-portalen så där såg man både starten och Paris-kurvan och lite till. Perfekt ställe att stå på. STCC-loppen var väl de som var mest dramatiska med bilar som snurrade o flög om vartannat. Vi råkade ut för en riktigt rejäl störtskur med hagel också, vi blev totalt dyngsura. Jag har knappt tinat upp ännu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *