Rostig pärla och picknick

I tisdags var jag iväg och besiktade bilen. Domen blev hård och jag beslutade att nu har min lilla trogna pärla dragit sin sista suck. Det var en massa rostskador på undersidan av bilen plus en del annat för att inte tala om alla andra småfel den dragits med på sistone. Jag konstaterade efter att ha konsulterat Vägverkets hemsida att det bästa jag kan göra är att skrota den, då får jag 1700 kr i skrotningspremie för den i alla fall. Det blir en liten insats till Jimmys blivande bil. Så nu är jag alltså på jakt efter en ”ny” bil. Är det någon som har en fin rostfri, välvårdad Golf eller Jetta i 20.000-kronorsklassen, så tveka inte att höra av er till mig.

dodsdomen

I fredags hade vi vår årliga gökotta på jobbet, men jag skulle nog hellre vilja kalla det för tidig picknick, för mycket gökande blir det inte av…….. Men vi såg i alla fall en ståtlig häger! Vi hade helt suveränt väder med knallblå himmel och värmande sol där vi satt i gröngräset vid Stångån. Baguette, kaffe, kladdkaka fyllde våra morgonhungriga magar. Vi hade livliga diskussioner om vad vi satt under för träd, ingen av oss var någon lysande biolog och kunde identifiera arten. Därför har jag konsulterat min dammiga gamla flora i bokhyllan här hemma och även Google och kommit fram till att det förmodligen är en svartpoppel. Här kommer i alla fall några vackra bilder på den ståtliga poppeln:

svartpoppel

svartpoppel2

poppelbark

Här är också några bilder av mina kollegor när de njuter av solvärmen:

eva_ingrid

dick

Igår var jag hos Nettan i Motala och fick säsongens första grillmiddag, det smakade helt ljuvligt!! Hon hade gjort en fantastiskt god ratatouille till också. Till efterrätt grillade vi marschmallows – sött, kladdigt och gott!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *