Pysselhelg igen

Valborg har det ju varit i helgen. Det blev faktiskt ingen eld för min del, jag tycker inte det är kul att gå på sånt själv. Istället blev det som en helt VANLIG fredagkväll, sussa-gott-i-sköna-skinnsoffan…..

Sofie var ute på picknick med sina kompisar, och hon kom hem med blöta skor och strumpor efter att ha vadat i en bäck, men kul hade de haft.

Jimmy har varit iväg på sin första tävling i helgen, på Jyllandsringen i Danmark, och jag har fått täta rapporter. Jag har fått veta att det har varit ett väldans åskväder imorse, att de har goda wienerbröd i Danmark (vilken nyhet….), att de har badat i pool och spelat biljard på hotellet, att de kom 6:a och 7:a i de båda loppen idag. Nu väntas han hem någon gång inatt.

Ingela har varit här i helgen och självklart har vi ägnat den mesta tiden åt att pyssla, trots det vackra vädret ute.

Men först var vi en sväng på Mobilia i Mantorp, Ingela ville fynda lite på Bubbeltian.
Här sitter hon och njuter av lite glass och godis.

glass-ingela

Jag hade ju köpt Sculpey-lera, för jag tänkte göra egna pärlor av det och sedan tillverka vackra roliga smycken. Jo, pyttsan…..pärlorna ser förskräckliga ut och smycket blev verkligen ingen hit heller…..är det någon som vill ha det är det bara att höra av sig.

sculpey-parlor

Men här följer lite smyckesarbeten som jag faktiskt blev lite mer nöjd med.

ormskinnsagat

parl-kollektion

Ingela gjorde som vanligt två stycken HELT fantastiskt fina nyckelskåp med servettdecoupage.

nyckelskap

Ingela hade tagit med sig tomma kaffepåsar för hon ville lära sig att sy såna däringa kaffe-kassar. Jag har dragit mig för att prova det igen, för när jag testade sist gick det ju så himla dåligt.

Men kan ni tänka er!!!! Den här gången lyckades jag hitta RÄTT teknik för att sy i bottenplattan, så den här gången blev det faktiskt jättebra!!!! Ingela och jag sydde varsin. Min första lyckade kasse ska jag nu faktiskt ge till Birgitta på jobbet, för det är hon som förser mig med tomma kaffepåsar, eftersom jag inte dricker kaffe själv.

kaffekasse

Som vanligt gick tiden alldeles för fort och snart var det dags att åka och lämna av Ingela vid tåget tyvärr.

Men sen åkte jag hem och njöt av det gudomliga vädret, en kall cola och Harry Potter-bok på balkongen.

Sofie och Jessica har också njutit av det varma vädret idag. De tog sig faktiskt ett premiärdopp i kanalen, men de stannade visst inte i så länge. Sen solade de i bikini och hade picknick i gröngräset. Härligt!!

picknick

barfota

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *