Kreativitet

En lugn skön helg med mycket film och läsning följdes av en helt normal arbvetsvecka. Inte mycket att rapportera om med andra ord.

Idag har jag varit på en helt suverän föreläsning för IT-samordnare i landstinget, där föreläsaren på ett fantastiskt sätt lyckades få mig att förstå en hel del när det gäller stora nätverk…….helt plötsligt vet jag vad domäner, winz, AD och DNS betyder. Jag ser fram emot fortsättningen nästa torsdag.

Efter föreläsningen satt Sofie och väntade på mig i mitt arbetsrum. Hon hade varit hos tandhygienisten. Jag blir arg bara jag tänker på det. De har lagt ner folktandvårdskliniken i Ljungsbro, så nu får ungarna åka 2 mil in till stan för att sköta sin tandvård. Helt sanslöst dumt!!!!

Sofie och jag åkte sen till den nya djuraffären i Tannefors. Min djuraffär på Tornby har ju slutat att sälja levande möss, så min stackars orm har inte fått mat på ett tag. Men den här nya affären hade minsann levande möss och till hälften av priset också. Jippi, här har ni fått en ny stamkund.

Nästa helg kommer Ingela hit och då är det dags för PYSSELHELG igen. Jag längtar redan!! Så Sofie och jag styrde kosan mot Butiken MedMera. Jag har surfat runt på nätet på sistone och sugit in inspiration om vad man kan göra med lera, typ Cernit, Fimo, Sculpey med flera. Så vi inhandlade ett startpaket med Sculpey-lera. Dessutom köpte vi ett startpaket med Sculpey suddgummi-lera. Man kan tydligen göra egna suddgummin av den leran, och t ex sätta på toppen av pennan. Sofie blev jättesugen på att prova det.

sculpey-lera

Väl hemkomna så visade Sofie upp en kudde hon hade sytt i slöjden. Den var verkligen välsydd med knivraka sömmar och totalt urläcker!! Jag kom att tänka på engelsk konfekt när jag såg den. Vi satte den på hedersplats i våran mysiga skinnsoffa.

kudde

Jimmy har fått för sig att han vill förlänga ett par gamla jeans. Jag trodde att han skulle be mig att göra det; men icke sa nicke, han ville göra det själv. I skrivande stund har han klippt till och nålat fast, och är snart färdig med första benet.

syhornan

Ja, vad tycker ni?? Visst är vi faktiskt lite kreativa i vår familj emellanåt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *