Nytt år – nya möjligheter

Igår var det nyårsafton. För mig har nyårsafton aldrig varit lika viktig att ”fira” som julafton, men lite speciellt är det ju ändå. Igår var det verkligen speciellt för min del, det blev nämligen inte riktigt som jag tänkt mig. Jag var bjuden till Motala till Nettan att fira med henne och Thomas o barnen, men på förmiddagen ringde Nettan och sa att de hade fått maginfluensa i huset. Efter moget övervägande valde jag då att inte åka dit, jag ville inte riskera att sen komma hem och smitta mina barn. Några timmar senare när Agneta fått höra att det var inställt så erbjöd hon mig att få komma dit och fira med henne och Tobbe istället…….men då kände jag att planerna ändrats tillräckligt många gånger och jag hade ställt in mig på en ensam kväll hemma med en massa bra filmer……och så blev det. Sofie hade åkt iväg med Bernta för att fira med honom, och Jimmy är ju så stor nu att han vill fira med sina kompisar.

Jag lider inte speciellt mycket av att vara ensam, inte ens på nyårsafton…. Jag hade hyrt en trilogi med filmer och jag avnjöt den första delen. Filmen heter The 10:th kingdom och är fantasyfilm med troll, prinssessor, alver, elaka häxor mm. En typisk B-film kan man väl säga, men jag fascineras och njuter ändå, jag är väldigt lättroad (lättlurad?) när det gäller att förtrollas av film. Senare kollade jag en av de få Kevin Costner-filmer jag inte har sett, och även det blev en glad överraskning, nämligen Drömmarnas fält.

Sen var det nästan dags att kliva ut på balkongen och njuta av 12-slagets fyrverkerier. Jag försökte att fotografera härligheten och av 17 tagna kort blev det dessa 3 som jag tyckte var värda att spara.

fyrverkeri01

fyrverkeri02

fyrverkeri03

Idag har jag avnjutit del två av The 10:th kingdom, och sen när barnen kom hem avnjöt vi en god midag och hade en trevlig och rolig diskussion om drömmar och förhoppningar om framtiden, bl a fick vi en målande beskrivning från Sofie om hur hennes bröllop ska se ut och gå till.

Sen har jag äntligen försökt mig på Projekt Kaffekasse, nämligen att försöka sy en kasse av gamla tomma kaffepåsar. Mitt första försök kanske ser lyckat ut på kort, men synar man det hela närmare så kan det sammanfattas som en total katastrof. Det svåraste momentet var att sy fast bottenplattan på kassen, och när jag listat ut hur jag ska göra det på ett bra sätt så kommer det att gå som en dans i fortsättningen. Här kommer i alla fall några kort.

kaffe_pase_diskning

nydiskade_kaffepasar

kaffe-kasse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *