Pysselhelg

I lördags kom min syster Ingela och hälsade på. Vi hade planerat att vi skulle ha en riktig hederlig Karlssonsk pysselhelg. Vi började med att åka till Guns hobbybod som är återförsäljare för Panduro……det var som att släppa in två barn i en godisaffär…….

pysselsyster

Vi fortsatte vår bilfärd för att plocka upp Sofie vid stallet och sedan fortsätta till Mobilia, Mantorp. Där blev det shopping i 10-kronorsaffären samt på Mias Hantverk som har helt underbart vackra och ovanliga servetter att göra servett-decoupage av.

Under tiden vi var där ringde Jimmy och sa att de ville bli hämtade, de frös visst stackarna. De var på nån slags motortävling på Sviestad. Det såg ut som folkracebilar, som körda på banan och de skulle köra i 5 timmar. Motorsportgymnasiet hade en bil med i tävlingen, men den höll bara ut en timma…….sen hade den visst skurit ihop. Jimmy sa att det hade blivit två stora hål i motorn och de fick plocka ut vevstaken i bitar…..

Väl hemma var vi alla frusna och väldigt hungriga så vi lagade mat förstås, riktig festmiddag blev det.

Sen satte vi igång att pyssla, vi höll på hela lördagkvällen fram till 12 och nästan hela söndagen också. JÄTTEKUL!!!

Vi började med att göra jättecoola magneter utav välvda glasstenar med flat baksida. På baksidan satte vi urklipp av gamla foton samt en magnet. Sofie tyckte det var jättekul att göra magneter utav gamla kort av henne som bebis.

magneter

Sofie gjorde också fina ljus av knådljusvax och målade och dekorerade ramar, tyvärr tog jag visst inga kort på dem. Men det kanske bara är tur för det ska bli julklappar.

Ingela provade en av servetterna från Mias hantverk och gjorde ett jättetufft nyckelskåp med jeanslook.

jeans_nyckelskap

Själv gjorde jag krukor med servettdecoupage som vanligt……men jag tycker ju det är kul!!

krukor

Jimmy var inte med o pysslade så mycket, men helt plötsligt dök han upp och ville vara med. Han hade kommit på att han ville lacka om sitt mörkblå mobiltelefonskal med silverfärg från Biltema. Det blev faktiskt riktigt bra!!

nylackat_skal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *