Ingelas möhippa

Förra helgen var det dags för att möhippa för min kära syster!

Jag och Andreas systrar hade planerat det hela ett tag och Ingela verkade faktiskt fullkomligt ovetande. Redan på fredagkvällen tog jag tåget ner till Alvesta och blev hämtad av hans och Isak för att sedan sova över hos familjen i Baggås. Det kändes faktiskt lite konstigt att vara nere i Småland och inte sova över hos Ingela och Andreas.

På lördag morgon blev Andreas kidnappad först till sin svensexa. I samband med hans kidnappning lämnade en av killarna över ett brev till Ingela med instruktioner och tydligen hade Ingela blivit ganska förvånad.

Efter att hon lämnat Leya till farfar och farmor kom Ingela ut till bygdegården i Virestad där vi stod och väntade. Vi systrar blev faktiskt båda rörda till tårar när vi kramade om varandra, det var ett minnesvärt ögonblick!

Vi klädde ute henne i 80-talsinspirerade kläder med stora axelvaddar och min egenhändigt ihoppysslade brudkrona av rosa piprensare och vackra glittrande plastprismor. Kolla vad fin hon är!

Vi skålade i champagne och alkoholfri cider och Ingela fick sina uppdrag för dagen. Sedan åkte vi vidare. Jag var ”anställd” som chaufför för dagen och fick glida omkring i Mian och Hans snajdiga Merca. Det var inte illa det! Men det var väldigt ovant att köra automat!

Vi hamnade på Lönngården där vi pysslade, åt, flamsade och tramsade hela eftermiddagen.

Hör gör vi s.k. askviskor av björnmossa. Det var kul!

Och här är hela gänget samlat (utom jag förstås) med våra färdiga alster. Lite kul att av oss 6 tjejer var vi två som hette Annika och två som hette Ingela….ingen förvirring där inte…;-)

På kvällen åkte vi till Urania i Diö där vi sammanstrålade med svensexe-gänget. Det blev ett kärt återseende när blivande brud och brudgum fick träffa varandra och berätta om sin dag. Notera Andreas nyvaxade bröst och läckra? Borat-baddräkt.

Möhippegänget letade efter dricka att fylla på, kan detta vara rätt ställe tro?

Nåja, lite i hatten blev Ingela ändå, eller är det bara spelat?

Självklart ska ni få se film också! Nu har jag ju köpt nytt minneskort till kameran på 2 Gb, så nu kan jag filma massor!

Ett av Ingelas uppdrag var att varje heltimme ställa sig upp och kackla som en höna. Får hon godkänt?

Här ser ni hur det går till att göra askviskor av björnmossa.

Här håller Ingela på att lära Ingela att öppna champagneflaskor. Det måste man ju kunna när det vankas till bröllop!!

Om en vecka är det bröllop!! Vad spännande det ska bli!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *