Mer att älska??!!

Idag har jag besökt sjukvården för min årliga hälsokontroll. För fjärde året i rad är jag med i en forskningsstudie och en gång om året tas det alltså en massa prover.

Puls, blodtryck, lungkapacitet, blodprover, graviditetstest (nej, jag var inte gravid…) m.m.

Sköterskan gick igenom en antal standardfrågor. Hon frågar om min längd och jag svarar snällt. Hon frågar om min vikt och jag svarar snällt. Då säger hon som kommentar på min vikt…..Ja, då är det ju mer att älska!

WTF!! Skulle jag vara mer älskvärd för att jag är fet??? Min smala spinkiga dotter då? Hos henne finns det inte mycket man kan älska då? Och varför över huvud taget kläcka en sån kommentar? Trodde hon jag ville bli tröstad för att jag är överviktig??

Jag har tidigare haft en viss aversion mot nu nämnda sköterska pga av hennes slarviga och virriga beteende, men det där tyckte jag tog priset.

Dessutom kändes det som hon gjorde fel när hon tog blodproverna. Det var länge sedan jag jobbade inom vården nu och jag är inte uppdaterad på hygienregelerna, men visst ska man väl ha handskar på sig när man tar blodprov? Och ingen hylsa hade hon heller, utan bara nålen och provröret.

Jag saknar min dator! Jag hoppas den kommer hem från servicen snart. Den här gamla datorn jag sitter vid nu är så seeeeeg!!! Men det är ju skönt att kunna hålla sig uppdaterad på nätet i alla fall.

Imorgon bär det av till Öland, det ska bli så kul!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *