Musikalisk vernissage

Ingelas och Andreas bröllop närmar sig med stormsteg och igår var Sofie och jag på shoppingrunda och köpte skor till bröllopet. Tack Skopunkten för erbjudandet ”Tag tre betala för två”!

Det var andra gången den här veckan som Sofie och jag var ute på shoppingtur. Häromdagen var vi ute på jakt efter bröllopskläder till mig och då passade vi också på att njuta av en glass i solen och det var ljuvligt!! Det är hemskt trevligt att gå ut och shoppa med Sofie, hon är rolig och påhittig och vi har himla trevligt tillsammans! Puss på dig, gullunge!

Igår var jag också iväg på något riktigt trevligt!!! Jag var på Musikalisk vernissage hos Pecka och Catrin.

Inbjudningarna till den här begivenheten hade jag fått äran att göra för ett tag sedan och den såg ut så här:

Vi bjöds på flera fantastiska alster av tre mycket begåvade herrar. För att ni ska få höra lite grann hur duktiga de är så filmade jag med min kamera. Eftersom jag inte har så stort minneskort så är det bara snuttar tyvärr. Igår kväll var jag helt förtvivlad för när jag skulle förhandsvisa på kameran så hördes inget ljud!!!!! Men när jag väl laddat över på datorn så var ljudet med, tack och lov!!!

Först Pecka som sjunger Lascia ch’io pianga.

Jan Johanssson spelade helt fantastiskt på piano och dessutom helt ur minnet utan noter. Tyvärr kom jag inte ihåg vad detta stycket hette, men Mozart är det i alla fall om jag kommer ihåg rätt. Hjälp mig gärna med namnsättning om ni känner igen stycket!

Albin Fronczak är en riktig pianovirtuos och är otrolig på att spela jazz bl a, som också verkar vara den genre som ligger honom varmast om hjärtat trots sitt arbete som kantor i Lambohovs kyrka. Här spelar han Louis Armstrong’s What a wonderful world.

Hela den här musikkvällen hade sin upprinnelse i att Anders och Pecka på nyårsafton sent på natten pratade om att Pecka borde sjunga Ulf Lundell någon gång. Så Pecka hade faktiskt med två låtar av Ulf Lundell, eller ja, en i alla fall!! Den andra har Ulf Lundell gjort svensk text till och är en av de vackraste låtar som finns!! Så den får komma med här idag! Originalet är skrivet av Leonard Cohen och den heter Hallelujah.

Jag hoppas ni genom de här filmsnuttarna kan förstå vilka fantastisk kväll vi var med om igår!!

Vi blev också bjudna på en otroligt god italiensk buffé som Catrin hade fixat med!

Tack Pecka och Catrin, jag hoppas ni kommer göra om det här någon fler gång!!

Om ni tyckte om det ni hörde så skriv gärna en rad i gästboken, det skulle glädja både mig och musikanterna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *