Spa-weekend på Tranås badhotell

I lördags var det dags för Pia och mig att åtnjuta vår vinst som vi vunnit av Skandiamäklarna och JB (tror jag de hette), en spa-weekend för två personer på Tranås badhotell.

Vi tog pendeln till Tranås och Pia tyckte att vi skulle börja pimpla vin redan på pendeln, men där någonstans går min gräns…det tyckte jag var pinsamt. Att sedan däremot sitta på Tranås torg och dricka vitt vin maskerad i Loka-flaska….det gick bra tyckte jag….så mina gränser är nog ganska vida ändå.

Här sitter vi och solar och försöker få armarna att räcka till så vi kan ta kort på oss själva…

annika_pia

Levande jazz-musik är det i gathörnet och jazz-musik kommer vi att få höra mycket mer av den här helgen då det tydligen var Tranås jazz- och bluesfestival just denna helgen.

torgmusik

Innan vi skulle checka in på hotellet tog vi ett varv och kollade in Tranås butiker. Mollys hus var en riktigt trevlig butik med en massa mysiga saker.

mollys_hus

Det var en riktigt varm och solig dag och vi bestämde oss för att käka lunch på en uteservering. Helt plötsligt får jag SMS från kära syster att hon är på besök hos päronen i Österbymo och att de är på väg även de till Tranås för att shoppa lite. 20 minuter senare står mamma, pappa, Ingela och Leya där vid uteserveringen och det var så gott att få krama om dem och prata lite.

Sedan är det dags att checka in och då ser vi att vi ska bo på ett 4-stjärnigt hotell (vet inte riktigt vad det egentligen innebär…men fint är det nog…). Pia ser ändå lite sammanbiten ut tycker jag.

4_stjarnigt_hotell

Hotellet är byggt 1899 så interiören är fantastiskt fin med pampiga rum och högt i tak. Här några interiörbilder.

hotellinterior01

hotellinterior02

Rummet som vi fick var jättefint och låg på fjärde våningen. Gott om plats för mig och Pia.

hotellrum
Vi tog oss ner till till kaffesalongen för eftermiddagsfika och sedan upp på rummet igen för att byta om till baddräkt och morgonrock. Sedan äntrade vi spa-avdelningen som låg ner i källaren. Inte mycket fotograferande blev det där, men här syns en av paus-avdelningarna.

spa-avdelning

Sen blev det bad och plask och bastu för hela slanten. Upp på rummet för att torka till lite, dricka lite mousserande vin och sedan ner till spa-avdelningen igen. Nu var det dags för våra behandlingar. Jag fick delkroppsmassage och Pia hade valt hand-spa. Massagen var ljuvlig!! Pia verkade också nöjd med sina lena mjuka händer.

Sedan var det dags att duscha och dressa om till den fina middagen. Lite mer vin inmundigades på hotellrummet och precis utanför vårt fönster pågick jazz- och bluesfestivalen för fulla muggar så vi hade gratis underhållning.

jazz-festival

Vår trerätters middag måste jag säga var helt fantastisk!!!!! Helt ljuvliga rätter alla tre och det är verkligen en lyx att få sitta uppklädd i vacker miljö och bli uppassad med kulinariska höjdhopp. Det här innehöll vår meny:

  • Grillad sparris med konjaksflamberade fikon toppad med lagrad parmesanost, schwarzwaldsskinka och apelsinvincotto
  • Majskyckling glaserad med kanelbasilika- och muscavadosocker som serveras med ört- och citronduchessepotatis samt rödvinssås smaksatt med lavendelhonung och lakrits
  • Körsbärspannacotta smaksatt med Tahitivanilj, toppad med limecurd samt mandel- och chokladknäcke

Efter middagen som serverades kl. 20.00 så var klockan ganska mycket. Vädret var så fint så vi kände att vi ville gå ut lite. Vi hamnade på Strandbaren där vi beställde varsin drink och satte oss på deras uteveranda med utsikt mot vattnet och stadshuset. Tyvärr började det bli kyligt ganska snabbt så vi flyttade in sista halvan av drinken. Jag tog en Vanilla Sky och det blev en favorit! Den innehåller vaniljvodka, Sourz pineapple och fruktsoda. Mumma!!

Kvällen avslutades med ännu en drink på vårt hotell nersjunkna i en av deras gigantiska soffor vid baren.

Morgonen efter startade kl. 08.00 med vattengympa som jag lyckades övertala Pia att vara med på. Jättekul! Sedan njöt vi länge och väl av den väl tilltagna frukostbuffén.

Vilken härlig lyxhelg det blev! För min del gav det mersmak, jag kan mycket väl tänka mig att åka på spa-weekend igen och till och med betala själv…!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *