Nationaldagsfirande och motormässa i Skänninge

I lördags följde jag med Pia och Viktor på nationaldagsfirande i Skänninge. Himla roligt måste jag säga, det gör jag gärna om!! Den största behållningen var definitivt motormässan med alla fina gamla bilar som stod utställda över hela Skänninge. Jag är inte speciellt kunnig när det gäller bilmodeller och hästkrafter och liknande, men jag älskar att att gå runt och titta på vackra, häftiga, coola, gamla, sköna bilar. Det är som en kulturell skönhetsupplevelse….

Så här kommer nu en hel motorkavalkad i min blogg:

Läckra mini-bilar i alla färger och former.

mini-bilar

En av Viktors kompisar hade renoverat den här bilen, en Austin Morris mini från 1980.

austin_morris_mini_1980
Den här bilen är nostalgi på hög nivå!! Jag är typ uppvuxen i gamla tvåtaktars-Saabar…det är nåt speciellt med ljudet när de puttrar iväg. En Saab 95 från 1964.

saab_95_1964

En Porsche 1600 från 1957.

porsche_1600_1957

Vilken läcker bil! En Ford Anglia Tudor från 1951.

ford_anglia_tudor_1951

Den här bilen var riktigt cool, i ordets rätta bemärkelse. Den har nämligen en dåtidens AC, en AirCooler som sitter som ett rör utanför passagerarfönstret som kyler ner luften. Bilen är en Pointac Streamline från 1941.

pointac_streamline_1941b

Här baksidan av samma bil. Kolla in den röda bromslampan i stjärnan. Varför finns det inte såna här roliga detaljer på dagens bilar?

pointac_streamline_1941

Kolla in dem här feta fälgarna då!!!

fet_falg_lamborghini

De sitter på en röd Lamborghini.

lamborghini

På vår väg till nästa utställningsplats hamnade vi mitt i en kortege med veterantraktorer. Himla kul att se alla dem puttra fram. Här den som jag tyckte var coolast, trehjulingen.

veterantraktor

Helt plötsligt sprang vi på Putte. Han var självklart där och ställde ut sin fina Ford Fairlane.

puttes_ford_fairlane
Den har ni sett här tidigare i bloggen, i det här inlägget när jag berättar om vår lilla åktur med samma bil.

Viktor blev lite blank i ögonen när han hittade den här bilen. Den väckte gamla minnen, för i en sån gled han och Pia iväg på sin bröllopsdag den 6 juni 1992 (japp…det var faktiskt deras bröllopsdag i lördags…). Det är en Ford Edsel från 1958.

ford_edsel_ranger_1958

Jag fotade hur mycket som helst den här dagen och jag har hur mycket bilbilder som helst…. Har ni tänkt på att fronterna på gamla bilar ofta är väldigt snygga? Här en front på en Ford Galaxie från 1959.

ford_galaxie_1959

Pias högsta dröm är att skaffa sig en cabriolet. Här har Pia och Viktor hittat en modell som de båda verkar nöjda och glada med! Fast de köpte den inte just då…

pia_viktor_cab

Dagen avslutades sedan med en mysig picknick i parken utanför kyrkan och innan vi åkte hem så passade vi på att norpa lite vinster. Under loppet av 5 minuter vann vi damer i sällskapet varsin jättestor hängpetunia i ampel. Det blev stor uppståndelse i lottvagnen när de fick dela ut vinster på löpande band. Självklart var vi tvungna att dokumentera.

blomstertrio


Är ni inte lite imponerade av att jag skrivit ut alla bilmodeller och årtal??!! Äsch….tacka vet jag bilregistret…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *