Det svenska tungsinnet

Denna veckas utmaning från Ingela löd: ”Gör under denna vecka ett besök på ett museum, en utställning eller liknande.”

En jätterolig utmaning tycker jag, för sådant gör jag alldeles för sällan. Jag bestämde mig för att gå till länsmuseet här i Linköping, något jag inte gjort sen jag var barn och var där med skolan. Otroligt skämsigt egentligen med tanke på att det är en tio-minuters promenad bort.

Det var två olika utställningar som lockade, dels Johan Hagelbäcks Russin-utställning och dels en utställning från Nutida svenskt silver om Kvinnliga former.

Johan Hagelbäcks russin-utställning var helt underbar!!!!! Den måste ni gå och titta på!! De har förlängt den till 4 maj, sista dagen skulle egentligen varit idag. Han har byggt upp olika miljöer med russin, druvor, korinter mm. Allt från rockkonsert i Russkilde till fotbollsmatch på Russunda. Jag tog några kort:

En skolsal med russin där läraren förklarar russinens likhet med människan.

Dopade russin på löparbanan.

Silver- och guldsmyckena var underbara, men svåra att fotografera. Vill ni titta på dem, så gå till webbsidan Nutida svenskt silver, klicka på Utställningar i vänstermenyn och klicka sedan på 20 kvinnliga smeder, Kvinnliga former.

När jag ändå var på muséet så passade jag på att titta lite på övrig konst.

Den här fåtöljen såg ut att vara gjord i något mjukt fluffigt material när man såg den på långt håll.

När jag kom närmare upptäckte jag att så inte var fallet…

Den här statyn föll jag för!! Det svenska tungsinnet av Marie-Louise Ekman.

Nu ger jag nästa veckas utmaning till min syster och dotter direkt här i bloggen: ”Gör en en alldeles egen russin-installation à la Johan Hagelbäck. Bildbevis önskas”

Jag har själv skapat under veckan. I tisdags blev jag färdig med silversmycket som Marie beställt av mig. Jag hoppas hon blir nöjd.

Jag har också gjort några kort till Minelle. Vill ni titta på dem så besök gärna Minelles blogg.

När jag var hos Minelle och lämnade korten så kunde jag ju inte låta bli att handla…….!!!!!!!!!!!

Så nu är jag också ägare till den fantastiska maskinen Bind-It-All.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *