Smålandstripp 2009

Förra veckan var jag, Sofie och Jimmy traditionsenligt på semester i Kärr hos min kära syster med familj. Extra roligt den här veckan var att även Ove och mamma och pappa var där de första dagarna.

Som vanligt när vi träffas pratas det och bubblas hela tiden och det är mycket som ska avhandlas och diskuteras på ett par dagar. Många goa skratt och gamla minnen blev det.

På tisdagen åkte vi på en utflykt till Kyrkö mosse som ligger en bit utanför Ryd. Där finns en gammal bilkyrkogård mitt ute i skogen. Mycket roligt att fotografera med andra ord. Ingela har precis skaffat sig en digital systemkamera och Jimmy hade med sig sin också. Sofie och jag fotade med våra kompaktkameror, så mycket foto-nördande blev det. Jimmy och Ingela stod mest med huvudena ihop och diskuterade inställningar på sina fina kameror. (Hmm…hördes det ett stänk av lite avundsjuka i den meningen? ) Ove blev tydligen sugen på att själv skaffa kamera, så nu har han visst köpt sig en…

bilkyrkogard01

bilkyrkogard02

Den här söta lilla krabaten hittade vi också på bilkyrkogården. Det är Sofie som har fotat.

spindelkrabat

Ett familjefoto tog vi också, det var en passande miljö tyckte vi. Här ser ni Ove, Sofie, mamma, Jimmy, pappa, Ingela och Leya.

familjebild_skroten

Det är inte lätt att vara eftertraktad fotomodell bland en massa kamera-nördar…

papparazzis

På onsdagen åkte vi på utflykt till Huseby, även där sprang vi runt och nördade oss med våra kameror. Vi försökt fota det strömmande vattnet vid kvarnen med lång slutartid, så vattnet ser liksom ut som sammet… Jag försökte även med min kamera. Man ska egentligen ha stativ, men jag satte ner kameran på backen och tryckte av. Det blev inte perfekt, men effekten kom fram i alla fall.

strommande_vatten

Mycket blommor finns det på Huseby och hundratals blombilder blev fotade av oss den dagen. Här är ett.

rosor_huseby

På onsdagen åkte mamma, pappa och Ove hem och kvar blev vi andra. Nu blev det mer inriktning på pysselshopping, pysslande mm. Men vi ägnade nog mesta tiden åt att bara umgås, spela kort, dricka drinkar, fortsätta fotografera mm.

Här sitter vi och spelar kort. Andreas och Ingela lärde oss ett nytt kortspel som heter ”Spanskan”. Det var himla roligt och spelades flitigt de sista kvällarna.

kortspel

Sista dagen innan vi åkte hem så testade vi den nya minigolfbanan i Liatorp (eller var det Diö?). Det var länge sen jag spelade minigolf så resultatet blev katastrofalt dåligt! Men jag lyckades i alla fall få en hole-in-one! Här ser ni Jimmy och Sofie in action.

minigolf


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *