Grease-föreställning i Älmhult

Hela hösten och hela våren har min syster Ingela jobbat, slitit, kämpat, skrattat, gråtit, njutit av att jobba med sina elever på Kulturskolan i Älmhult. Målet var att sätta upp musikalen Grease med ca 60 skådespelare.

I helgen som gick nådde de mållinjen och genomförde 4 föreställningar av musikalen i Klöxhults-skolans gympasal.

Vilken succé det blev! Det var i princip utsålt varje föreställning (4 x400 personer), och de fick stående ovationer!

Jag, Sofie och Jimmy var på föreställningen i lördags och det var en fantastisk upplevelse. Vi hade de bästa platserna längst fram i mitten, så vi såg och hörde alldeles utmärkt. Otroligt vilka talangfulla elever, vilka fantastiska sång- och dansprestationer de utförde.  Det var nog inte ett sångnummer utan att jag fick gåshud…

På scenen fanns dessutom amazonen Albin, och en fin gammal, fullt fungerande, jukebox, en Rock-Ola dessutom. Lägg också till en levande kör och ett levande dansband, så kan ni tänka er hur maffigt det var.

Min kamera börjar bli gammal och trött, och bilderna blev tyvärr inte så bra, men de är ett minne i alla fall.

Pink Ladies

T-Birds

Rizzo brister ut i sång

Även Leya och Andreas var med i föreställningen. Andreas som den sliskiga radioprataren Vince Fontaine och Leya som en av de små änglarna som visar sig för Frenchy när hon begråter sitt öde i skönhets-skolan. Här fick jag faktiskt en bild där man ser lilla änglalika Leya.

Du är den jag vill haaa…. – Danny och Sandy sjunger och dansar!

Efter föreställningens slut, fick jag även en bild på huvudpersonerna Sandy och Danny tillsammans med amazonen Albin aka Tjejfällan.

Efter föreställningen skulle Ingela och Andreas städa och dona lite och fixa inför nästa dags föreställning. Då passade Jimmy, Sofie och Leya på att roa sig lite…

Vill ni se mer av de lekande kusinerna, så ska ni kolla in detta filmklipp (det var kul att leka i Windows Moviemaker):

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *