Teneriffa, del 2

Dags för nästa bildserie från vår vecka på Teneriffa. Lördagen den 12 februari hade vi bokat in en utflykt till Loro Parque, en djurpark som ligger i staden Puerto de la Cruz. Vi åkte redan kl. 7.30 från hotellet och resan dit tog 2 timmar med bussen. Vi åkte först söderut (åt fel håll) för att sedan ta motorvägen och liksom köra runt Teide. Jag antar att de valde den vägen för att det var en säkrare och större väg helt enkelt.

Väl framme vid parken så hade jag, Jimmy och Sofie bokat en sk. VIP-tur. Det innebar att vi fick en guidad tur runt vissa delar av parken och att vi även släpptes in ”bakom kulisserna” på vissa ställen. Vi fick även hjälp med att planera dagens shower så vi inte skulle missa någon av dem. Det var så värt de extra pengarna att få den här guidningen! Guiden pratade engelska men det var inga problem alls att hänga med.

Vad fick vi se bakom kulisserna då? Vi fick titta in till gorillornas sovrum och se hur de ”bäddar” och sover om nätterna och vi fick även se vad de äter. Bl a dricker de afternoon tea varje eftermiddag, det hade man ju inte trott 🙂 I pingvinariet fick vi följa med ner till maskinrummen som var kliniskt rena och fina. Vi fick bl a veta att där renas 60 000 liter vatten var 20:e minut!!!

Hos späckhuggarna fick följa med ner under späckhuggarnas pool och se dem genom stora undervattensfönster. Där håller också tränarna till. Vi fick höra historien om hur späckhuggarna flyttade från USA till Loro Parque och se bilder hur de kom med stora jumbo-plan i gigantiska containrar. Vi fick också höra om den lilla späckhuggarungen som föddes och där mamman inte klarade av att amma. Så de fick flaskmata ungen, och vi sedan även se när ungen blev flaskmatad!!

Den här dagen blev en av höjdpunkterna den här resan. Dagen bara flög iväg och det kändes som om vi lätt hade kunnat spendera en dag till där utan att tröttna.

Den mesta tiden gick åt till att titta på och förflytta sig mellan de olika showerna. De var fantastiska! Det var fyra olika shower: Papegojor, späckhuggare, delfiner och sjölejon.

Vill ni veta mer får ni öppna första bilden i galleriet nedanför och titta på bilderna och läsa bildtexterna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *