Teneriffa, del 4

Det som jag älskade mest med resan till Teneriffa, förutom sol, värme och att umgås med familjen, var närheten till havet.

Staden Los Gigantes där vi bodde är inte direkt mest känt för sina långa fina badstränder.  Nej, här finns endast två badstränder och båda hade röd flagg veckan vi var där.

Men havet var i allra högsta grad en stor del av staden. Det var mycket klippor, vågor och bränningar som gjorde havet till ett makalöst skådespel varje dag.

Det var verkligen en lisa för själen att gå ner till havet och lukta, lyssna och se på detta fascinerande skådespel. Så i det här inlägget öser jag havsbilder över er. Det går inte att återge den mäktiga känslan på ett fotografi men det är ett starkt minne för mig att se de här bilderna. Hoppas ni tycker om dem också.

När Sofie och Jimmy var iväg och åkte ubåt så tog jag en promenad ner till Los Gigantes hamn. Väl där blev jag stoppad i varje gathörn av försäljare som ville sälja havsutflykter med båt för att titta på valar och delfiner.

När vi studerade Fritidsresors utbud av utflykter hade de just en sådan utflykt med ett ”pirat-skepp”, men vi hade slagit det ur hågen då vi tyckte att det blev lite för dyrt med den utflykten också. Men nu när jag blev stoppad av dessa försäljare så insåg jag att det fanns liknande utflykter till riktigt bra priser. Jag blev eld och lågor och gav mig av hemåt för att kolla med ungarna om de var intresserade av en valsafari.

Nästa dag traskade vi alltså glatt ner till hamnen för att hitta en båt att åka ut på havet med. Vi hittade ett bra erbjudande med en 2-timmars utflykt inkl lunch och drinkar (läs sangria) för endast 15 €/person. Jämför det med priset på ”pirat-skeppet” som var en 3-timmars utflykt med mat och drinkar för 45 €/person.

Den här resan blev verkligen en av veckans höjdpunkter! Det var en otroligt trevlig engelsk dam som var vår värdinna på båten och tog hand om oss. Det var en av veckans soligaste och finaste dagar så att tillbringa två timmar på en båt på havet denna dag kunde inte passa bättre. Det var ganska stora vågor så när vi väl kom fram till platsen där valarna simmade omkring och båten stannade så guppade båten upp och ner otroligt mycket. Det gjorde det svårt för mig att fotografera, då jag egentligen måste hålla i kameran med båda händerna. Men några bilder blev det i alla fall. Vi såg kanske 15-20 valar som simmade omkring runt båten, det var riktigt häftigt!  Jag har ingen aning om var det var för sort tyvärr.

På båten satt jag och pratade med vår engelska värdinna och jag kom även i samspråk med en kvinna från Kanada. Det kändes roligt att jag faktiskt klarade av att sitta och konversera på engelska med nya människor. Jag är ju inte direkt van att prata engelska då jag nästan aldrig rest nånting.

På vägen tillbaka till hamnen stod vi alla tre i fören och höll oss hårt i relingen. Vågorna var höga och det blev som världens gympa-pass att parera och knäa i rätt ögonblick när vågorna slog mot fören. Men vilken otrolig känsla att få salta havsdroppar och havsvind i ansiktet och forsa fram över havet på det viset!

Det här var mitt sista inlägg från Teneriffa-resan. Jag fick blodad tand och jag vill verkligen ut och resa igen! Jag och en kompis har pratat om att åka till Grekland nästa år. Jag hoppas verkligen det blir av!

Öppna gärna första bilden i galleriet nedanför för att titta på bilderna i större format och läsa bildtexterna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *