Vattenpipa, svart granit och glada toner i Tyrolen!

Sista delen av veckan i Kärr ägnades mest åt scrapbooking, båda shopping och genomförande! Men vi hann ändå med några utflykter till där kameran var med.

På tisdagen åkte vi till den svarta granitens (diabas) förlovade land i norra Skåne. Otroligt intressant och lärorikt som jag inte visste något om innan. Vi började med att åka till Gylsboda som är ett nedlagt vattenfyllt stenbrott.  För att alla skulle få plats  och vi skulle slippa ta två bilar, så åkte Andreas och Ingela på Andreas nya motorcykel.

Sedan åkte vi vidare till Svarta Bergen som sägs vara världens största dagbrott för svart diabas, med den imponerande längden 900 meter, bredd 50 meter och djup 75 meter. Även kvalitén på diabasen tillhör världens främsta.

Jag kan verkligen rekommendera en tur dit, verkligen fascinerande!!

Utflykten fortsatte sedan till Hästveda för en 3-timmars svettig vandring på Hästveda marknad. Inga bilder tog jag där.

På kvällen efter maten skulle vi koppla av och testa att röka vattenpipa som Jimmy släpat med sig ända från Kungsör. Det var ju lite kul att få testa det, så man vet vad det är ungarna håller på med…

Även i Småland ägnar de sig åt nostalgikvällar med rockabilly-musik och gamla bilar. Varje onsdag kväll (Olles onsdag) samlas de i den gamla vackra folkparken Tyrolen utanför Alvesta, så vi passade på att åka dit när vi var där. Inte lika mycket fordon som Vadstena, men fina!  Själva parken i sig var en upplevelse att få se, med den gamla 60-talsmiljön intakt och de originella målningarna vid dansbanan.

Kolla gärna närmare på bilderna och bildtexterna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *