Öland sommaren 2011

En sväng ner till Öland hann jag med också under sommaren. Agneta och hennes dotter skulle ner till Kalmar och Öland, och då fick jag åka med. Jättekul att lite spontant så där kunna åka iväg och hälsa på Karin och hennes familj i Stora Rör.

Vi lyckades pricka in några av sommarens finaste dagar också, så Öland visade sig verkligen från sin bästa sida.

Strax innan Ölandsresan hade jag inhandlat mig ett nytt objektiv, ett Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6 Di VC USD. Under den här resan fick jag anledning att prova det ett flertal gånger. Framför allt så funkar det faktiskt riktigt bra att ta fina närbilder på blommor och och insekter. Fick även testa att zooma in på en liten pippi, en stenskvätta. Men trots det ganska stora zoom-omfånget var jag ändå tvungen att vara skapligt nära fågeln för att få en någorlunda bra bild. Undrar vad riktiga fågelfotografer har för brännvidd på sina zoom-objektiv egentligen?

En av dagarna var vi ute på utflykt. Först åkte vi till Gråborg och S:t Knuts kapell, Ölands största fornborg och ruinerna från ett gammalt kapell från 1100-talet. Imponerande!! Det var här jag träffade på stenskvättan också.

Färden fortsatte sedan till Lerkaka kvarnar, Ölands vackraste och bäst bevarade kvarnrad.

Hemma hos Karin och Anders blev jag ompysslad och serverad fantastiskt god mat och dryck. Jag hann att trava runt i deras trädgård och jaga fjärilar också. En promenad runt Stora Rör hanns också med.

Men det roligaste av allt var när jag fick leka porträttfotograf och fotografera hela familjen på 6 personer… Riktigt, riktigt kul! De bilderna får ni se i nästa inlägg…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *