Designat’s cybercrop september 2011

Designat har den senaste veckan haft en inspirerande och rolig cybercrop. På deras blogg har de lagt ut 7 olika utmaningar med fina priser som vi har haft en vecka på oss att klara av. Den som är med i alla utmaningar har dessutom en chans att tävla om att vara deras gästdesigner i två månader. Jag har nu i sista stund lyckats knåpa ihop bidrag till alla utmaningar, och här kommer de i rätt ordning:

Utmaning nr 1: Vintage i starka färger

Ett gulligt foto av mig själv som nyfödd tillsammans med storebror Ove fick bli motivet på denna LO.

Utmaning nr 2: Kombination

På denna LO skulle vi använda oss av mist, spets, något sytt, pearlmaker eller liknande ( annat märke eller stickles), titel med flera olika fonter och pearlmaker. Mist hade jag ingen, men jag hade köpt en tom Minimister för länge sedan som låg oanvänd…. Lite distressfärg + vatten så blev det en fin mist! Det sydda sitter på den lilla filtfågeln, och spets finns med som band över LO:n men även på den hemgjorda blomman nere till höger. Pearlmaker finns på varje första-bokstav i rubriken, samt på kanterna.

Utmaning nr 3: Valfritt alster i miniformat

Kommer inte ihåg när jag såg dessa Kusudamablommor för första gången på webben, men jag blev förälskad! Tänkte att jag ville prova på att göra sådan själv till den här mini-utmaningen. Det blev den mest tidskrävande utmaningen av alla trots storleken. Varje kronblad är vikt av pappersbit som är 4×4 cm. Till varje blomma går det åt 5 kronblad. För att göra en sådan ”boll” som jag gjort, går det åt 12 blommor. Jag har alltså suttit och vikt 60 kronblad. Men söta blir de…. Vill du göra själv, finns beskrivning här. Det var inte alls svårt, bara pilligt och tidskrävande.

Utmaning nr 4: Skiss

Jag har följt skissen ganska exakt, men lite mer stramt och raka linjer.

Utmaning nr 5: Färgutmaning

Här var utmaningen att använda färgerna cerise, orange och grön på LO:n. Jag hittade ett favoritkort på min dotter och hennes kompis som små som passade perfekt till dessa färger.

Utmaning nr 6: Dekorera en tändsticksask

Ja, finns inte så mycket att säga om detta bidrag, så här ser asken ut 🙂

Utmaning nr 7: Inspireras av Designat’s blogg-header

Den här var riktigt rolig att göra och med ett så fint foto på min son blev jag riktigt nöjd.

 

Japp, en hel timme till godo innan utmaningstiden går ut…det var väl inte dåligt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *