Höstmorgon i Linköping

Imorse när jag vaknade var det en fantastisk höstmorgon med strålande solsken och 10 grader. Jag älskar såna höstdagar. Dessutom var det länge sedan jag var ute och fotograferade så jag tog kameran och monterade på mitt zoom-objektiv och tog en liten morgonpromenad.

Stångån var målet, men den här gången tänkte jag för ovanlighetens skull gå mot Nykvarnsparken istället. Jag vet att man brukar kunna se häger åt det hållet på morgonkvisten.

Många kort blev det, för så fort man tar med sig kameran och går ut så finns det ju faktiskt massor med motiv att fånga på linsen.

Helt plötsligt när jag klev fram bakom en buske så satt hägern där nere vid vattnet. Vi blev nog lika förvånade båda två, för det tog ett tag innan jag reagerade och slängde upp kameran. Då hade han hunnit flyga iväg. Men han flög över huvudet på mig, så jag slängde upp kameran mot himmelen och lyckades fånga honom i flykten.

Sedan hittade jag ett litet vattenfall med ett passande räcke där jag kunde stödja kameran emot och träna att ta bilder på strömmande vatten med lite längre slutartid.

Döm om min förvåning när jag kommer hem och laddar över bilderna och ser att hägern sitter på ett av vatten-korten. Det missade jag totalt när jag stod och fotograferade!

Klicka gärna på bilderna nedan och bläddra med piltangenterna för att få se höstbilder från ett soligt Linköping.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *