Födelsedags- och julfirande

Den 10 december flaggas det i hela Sverige. Anledningen till det är att det är min systers födelsedag. …eller också för att det är Nobeldagen?

I år fyllde vi bilen och åkte ner till Kärr för att fira Ingela på den ”rätta” dagen. Det var faktiskt många år sen det hände. Eftersom hon fyller två veckor innan jul och dessutom har bosatt sig ute i Tjottahejti, så brukar vi oftast fira henne i samband med  julen.

Vi hade en attans trevlig födelsdagsfest i alla fall, med god smörgåstårta, paketlek, skratt och flams. Det hela avslutades med att Ingela skulle avnjuta sin födelsedagspresent som Jimmy köpt åt henne, handrullade kubanska cigarrer.

Jag fotade. Med blixt, på Auto-läget. Men ibland måste man….

Två veckor senare samlades vi igen för att fira jul, den här gången hemma hos mig på Snickaregatan. Den stora händelsen för oss alla, men för Leya speciellt, var tomtens ankomst. Hon är den av oss som fortfarande tror att han finns på riktigt. Vi andra tycker bara det är kul att med utklädningen och genomförandet och själva stämningen 🙂

En kollega till mig från IT-centrum på landstinget ställde upp och gjorde ett strålande jobb! Tomten kom cyklande från Tannefors i full tomte-mundering, och bilar och folk hade tutat och vinkat åt den cyklande tomten. Kl. 16.30 knackade det på mitt fönster, och utanför stod tomten och showen var igång! En timma senare vinkade en lycklig Leya farväl och tomten dröp av svett under gummimasken efter väl utfört arbete!

Kvällen slutade som sig bör, med vår nu tre-åriga tradition, bockbränning!

Klicka på bilderna och läs bildtexterna för att få reda på mer…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *