Öland maj 2012

I början på maj var det då åter dags för mig att tillsammans med Anna, Marcus och Astrid bege sig till Öland för att hälsa på Karin och hennes familj i Stora Rör.

En underbar helg blev det med mycket naturupplevelser och ett välfyllt minneskort med många bilder!

På lördagen blåste det otroligt mycket, nästan halv storm kändes det som, men solen sken från en klarblå himmel.

Vi började vår utflykt med en promenad i Nunnedalen. Där var det lä och solen värmde så gott. Slånbärsbuskarna  var som ett fyrverkeri av vita blommor. När vi kom ner till den nedre delen av dalen blev jag nog mest imponerad av murgrönan som klängde och växte överallt. Otroligt vackert!

Sedan fortsatte vi vår färd till Ottenby och Sveriges högsta fyr, Långe Jan. Det var första besöket där för min del. Här var det inte lä, kan jag intyga. Blåsten masserade våra ansikten med småspik, men vad gjorde det när man fick se sälar ligga och sola på stenarna ute vid havet!! En mäktig syn för en stadsmänniska som mig!

En svan på rede, tofsvipa, Långe Jan, och vackra havsvyer fastnade på linsen här.

Den här dagen var första gången som jag provade min nyinköpta GlideStrap från CustomSLR, en kamerarem som gör att man kan ha kameran hängande snett över axeln på höften och snabbt och smidigt lyfta upp kameran och ta kort. Mitt teleobjektiv är ganska tungt så jag är otroligt nöjd över hur den här kameraremmen fungerade och den är värd varenda krona!! Rekommenderas!

På söndagen innan vår hemfärd hann vi med en liten promenad i Stora Rör, och deras vitsippsbackar på våren är helt fantastiska!

Titta gärna på mina bilder från Öland nedan. Klicka på första bilden och använd sedan piltangenterna för att bläddra vidare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *