Medelhavskryssning september 2012, del 1

Lördagen den 22 september var dagen då Pia och jag skulle ge oss iväg på vår efterlängtade medelhavskryssning med Caribbean Cruises. Rutten för vår kryssning var Malaga, Spanien => Valencia, Spanien => en dag till havs => Rom, Italien => Florens / Pisa, Italien => Ajaccio, Korsika, Frankrike => en dag till havs => tillbaka till Malaga.

Vi flög med Norvegian Air till Malaga och blev sedan bussade till hamnen där det imponerande fartyget Adventure of the Seas låg och väntade på oss (världens 17:e största kryssningsfartyg). Det var otroligt stort och pampigt och väldigt lyxigt och påkostat. Fartyget rymmer drygt 3000 gäster och ungefär 1500 anställda. Logistiken och säkerheten var otrolig och det blev en väldigt lyxig och härlig kryssningsvecka.

Den här typen av semester är ju ändå ganska speciell, man måste älska att ha mycket folk omkring sig och att bli slussad hit och dit på utflykter med guidade turer osv. Men älskar man lyx och glamour, möjligheten att få se många olika städer på relativt kort tid, shopping, god mat, underhållning och allt på nära håll så är det perfekt! Jag skulle gärna åka på en sådan här kryssning igen!

Nedan visar jag bilder från båten och klicka gärna på första bilden och bläddra sedan igenom bilderna med piltangenterna så kan ni läsa mer om varje bild i bildtexten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *