Medelhavskryssning september 2012, del 2

Kl 13 den 23 september lade vi i hamn i Valencia. Vi hade inte bokat nån utflykt utan vi tänkte att vi kliver av båten och går i land och ser vad vi hittar i hamnen. Så naivt av oss… En sån här mastodontbåt kan bara gå i hamn bland stora lastfartyg och sådana hamnar är inte små pittoreska fiskehamnar… Det enda vi såg när vi klev ut var betongklumpar, containrar, lyftkranar och asfalt så långt ögat nådde. Vi fick inte ens lämna området gående. Men det stod hundratals taxibilar och bara väntade på att få ta alla passagerare in till city. Vi råkade springa på ett par flyg-kamrater och bestämde oss för att dela taxi med dem in till stan och det blev inte så dyrt, 16 euro.Vi hamnade i gamla stan i Valencia. Så mysigt!! Små pittoreska gränder med en massa mysiga butiker, mycket gatuförsäljare fanns det också. Nästan den första butiken vi hittade var en liten vinbutik. En trevlig gammal spansk dam som försökte konversera med oss på knagglig engelska och svarade snällt på våra frågor. Pia stod och dreglade över alla häftiga champagneflaskor. Själv hittade jag den perfekta presenten till Jimmy i en korg på butikens kassadisk. Små Absinth-flaskor med 89,9% alkoholhalt. Jag slog till och köpte två stycken helt ovetande om att så stark sprit tydligen klassas som lätt narkotika. Tänk om jag hade åkt fast!!! Sedan hamnade vi typiska turistbutiker och vi köpte varsin broderad sjal typisk för Valencia (men den var säkert tillverkad i Hongkong…).

Vi hittade en trevlig liten bistro på ett torg och satte oss där och beställde något att dricka. Jag tog en kall öl och Pia tog en Sangria, en skål men oliver blev det också. Vi satt bara och njöt av stadsvimlet, drycken, värmen och den där härliga känslan av semester, ni vet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *