Medelhavskryssning september 2012, del 4

Den 26 september kom vi till hamnstaden Livorno i Italien. Härifrån kunde vi välja på utflykter till Florens eller Pisa, eller båda delarna. Vi valde att boka en halvdagsutflykt till Pisa som ligger 25 km från Livorno. Självklart ville vi se det berömda lutande tornet. I min enfald har jag trott att det stod ett torn där och lutade alldeles för sig själv, så döm om min förvåning när vi kom fram och såg Piazza del duomo, ett stort torg med  domkyrkan, baptisteriet (dopkapell), det lutande klocktornet och Camposanto (en slags gravplats). Otroligt imponerande byggnader och väldigt intressant att få se. Väldigt mycket turister fanns där förstås också.

Den 27 september kom vi fram till den franska ön Korsika och dess huvudstad Ajaccio. Staden är nog mest känd för att Napoléon Bonaparte är född där. Detta var den enda hamnen på hela veckan där vi kunde kliva av båten och gå in till den närbelägna citykärnan.
Först hamnade vi på ett marknadstorg där man kunde frossa i ostar, korvar, oliver, kryddor och en massa andra delikatesser. Ostarna såg inte så aptitliga ut…

Vi strosade sedan omkring i stadens små butiker och shoppade både smycken och kläder. De hade flera butiker med smycken och konstverk av röd korall, så det måste varit en av öns specialiteter.

Som vanligt finns det mer att läsa i bildtexterna. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *