Jag överlevde….

Jajamen, Ålandsresan blev faktiskt riktigt trevlig!! Jag hade verkligen inte behövt oroa mig, det var en massa kuliga människor med i Åsas gäng. Dessutom fick jag en riktigt glad överraskning när jag upptäckte att Marita, Bettan och hennes sambo Anders var med på båten också. Det blev riktigt hög stämning redan på bussen och det var jättekul att lära känna Åsas kompisar från Motala.

Kvällen fortsatte med en massa god mat och dricka, karaoke, coverband, oktoberfest och disco och allt sånt där som bara finns på Finlandsbåtarna…

Åsa skulle utföra en utmaning som gick ut på att hon skulle vara uppe i 24 timmar och hon frågade mig om jag ville hålla henne sällskap. Självklart, tyckte jag!! Det innebar att vi skulle hålla oss vakna till kl. 07.30 på söndagmorgonen. Fram till 4 var det inga problem för då var ju alla barer och dansställen öppna… Sedan blev det lite segare. Vi hade ju kallt räknat med efterfest i någon av hytterna, men våra polare var inte riktigt lika pigga och partysugna som vi.

Nåja, så dags på morgonen finns det alltid folk som lallar omkring och vill ha lite sällskap, människor som man förmodligen aldrig skulle ha träffat annars.

En riktig brat med bred Stockholmsdialekt och dyra märkeskläder och något överförfriskad slog sig ner hos oss och ville att vi skulle sjunga tillsammans…:-D Jajamensan, klart vi ställde upp! Vi satt säkert en hel timme eller mer och sjöng. Märkligt bara hur lite texter man kommer ihåg sådär tidigt på morgonen efter att ha varit vaken länge. Vi avverkade i alla fall, poplåtar, ballader, snapsvisor, barnvisor och skillingtryck. Jag hade tänkt att genomföra mitt paradnummer som jag för länge sedan kunde utantill, men kom bara ihåg de två första verserna… Jag var ju tvungen att leta upp det sorgliga skillingtrycket på Youtube. Ni får ursäkta den konstiga versionen med The Sims-figurer, sången är den rätta.

Vi lyckades i alla fall hålla oss vakna fram till kl. 07.30. Sista timmen satt vi i hyttkorridoren och diskuterade meningen med livet…

Det blev inte mycket sömn, ett par timmar på sin höjd, så söndagen framskred i ett betydligt lugnare tempo. I vilket fall som helst, en rolig och lyckad helg!

Sofie verkar ha det bra på skolan och på hemmet. Jag ringde till henne i måndags och beklagade mig över att hon bloggade lite dåligt… Det hjälpte! Den här veckan har hon skrivit ett av de mest uppseeendeväckande blogginlägg hon någonsin gjort tror jag. Blev du nyfiken? Kolla här i så fall, men jag vill varna för för otäcka bilder.

Idag och imorgon går jag på utbildning. Himla roligt att vara på utbildning själv för en gångs skull och inte vara utbildaren. Jag ska lära mig BusinessObjects Web Intelligence. Det är jättekul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *