Besök i gnällbältet

Vad kul det har varit att ha haft Sofie hemma hos sig ända sedan i fredags. Fredag till söndag åkte vi upp till Köping för att hälsa på Jimmy. Han skulle åka och köpa sig en ny soffa och ville ha lite smakråd och sällskap. Imorgon flyttar han till sin nya lägenhet i Kungsör och då ville han helst slippa släpa med sig de gamla fallfärdiga sofforna han har nu.

Nu ska jag låta lite som en gnällig och hönsig mamma, men det första som mötte oss i lägenheten var jätteberget Orvar med disk…!!! Hmm, diskar inte killar i 20-årsåldern när de flyttat hemifrån, eller är det bara min som inte ”orkar”? Snäll som jag är erbjöd jag mig att ta hand om berget, men jag fick ta det i omgångar så disken fick ligga lite i blöt och luckras upp först…:-)

På lördagen åkte vi iväg ganska tidigt. Vi skulle först till en av möbelbutikerna i Köping. Det blev en hel del provsittande och mätande och Jimmy hittade en modell han gillade, men det kändes ändå inte riktigt rätt. Vi beslutade oss för att åka vidare till Tumbo möbler.

På vägen stannade vi i Kungsör och tittade på den nya lägenheten. Jimmy och Bernta hade tapetserat om vardagsrum och sovrum helgen innan, och det blev skitsnyggt. Vardagsrummet har en svart fondtapet med svarta medaljonger och resten av väggarna är en mörkröd tapet. Så himla snyggt och läckert. Jag tog en bild, men den gör inte rummet rättvisa.

Lägenheten var ljus och fräsch och en kanonbra planlösning med stora fyrkantiga rum.  Här ser ni Jimmy och Sofie inspektera köket.

Precis utanför lägenheten ligger Kungsörs vattentorn, så lägenheten ligger ganska högt upp och har både Räddningstjänsten och Pingstkyrkan som grannar. Här skymtar ni vattentornet bakom tallarna och utsikten är från vardagsrummet.

Ett besök på Jimmys nya jobb, Levin Racing, hann vi med också. Lite imponerande med en verkstad full med Porschebilar…

Bilen längst fram med randig motorhuv var den de tävlade med på Hungaroring för ett tag sedan, där de också kom på 2:a plats. Jag passade på att ta ett kort på prisbucklorna…

Sedan fortsatte färden till Tumbo möbler, en stor möbelaffär i en liten håla mitt ute på slätten. Där hittade Jimmy sin drömsoffa, det var nästan kärlek vid första ögonkastet. Den är skitstor och kommer att fylla halva vardagsrummet, men det var en sån han ville ha. Den heter Rambo…:-) Den var faktiskt himla bekväm! Tur som en tok hade han också, de hade en på lager så han kommer att få den redan nästa vecka.

Sedan hann vi med en tur till Västerås också där vi var på IKEA och på Nisses. Där köpte jag roliga och söta julgardiner till köket.

Resten av veckan har bestått av jobb, men igår tog jag lite ledigt och spenderade lite tid med Sofie. Vi var ute på shoppingrunda och köpte oss nya vinterskor bl.a.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *