Jimmy har tagit studenten!!

I fredags tog Jimmy studenten! Det blev en riktigt festlig och trevlig dag med det perfekta vädret. Mamma och pappa kom och hämtade mig för vidare resa till Mantorp Park där de nybakade studenterna skulle springa ut kl. 13.00.

Riktigt, riktigt varmt var det och jag tyckte synd om Ingela, Andreas och Leya som suttit i en varm bil i 30 mil. Många av släktingarna var på plats,mormor, morfar, pappa Bernt och syster Sofie, farfar, farmor, Uno, kusin Ettan med sina barn Astrid och Greta, moster Ingela, Andreas och kusin Leya. Och så jag, mamma Annika förstås….

Den här studentavslutningen var ju lite annorlunda än en traditionell. Det vara bara en klass med 16 elever som sprang ut och de höll till på en motorbana….

De var punktliga. Prick kl. 13.00 kom de utrusande, vrålande och brölande som bara ett gäng 19-åriga killar (och tjej) kan. De sjöng väldigt vackert för alla släktingar och brast sedan ut i allmänna jubelvrål.

Efteråt blev det dags för gratulationer och mingel med släkten. Jimmy blev omkramad och behängd med diverse prylar och blommor runt halsen. Här får han en kram av sin älskade farmor.

Det blev lite kul för alla som skulle hänga grejer runt Jimmys hals utbrast ”Vad lång du är!”, och när han hört det för 15:e gången så bara skrattade alla, sen blev det kvällens skämt.

Här står han med alla pryttlar runt halsen och studentskylten som jag har knåpat ihop i Photoshop av gamla foton. Han såg ut att trivas!!

Efter mingel med släkten bjöd skolan på lite förfriskningar i form av frukt, vatten, läsk, kaffe, bullar, kakor och godis.

Sen åkte vi hem till Bernta och lokalen han hade fixat för att fortsätta fira med släkten. Det blev kassler och potatissallad, sallad och bröd. Farmor hade förstås bakat tårtan och här hugger Jimmy in. Han är världens gottegris och han tog den största tårtbiten av alla förstås.

Ungefär när tårtan dök upp kom också Pecka och Catrin för att gratulera. Roligt att de kunde komma också, trots att de hade jobbat, de har ju känt Jimmy sen han var liten.

Sen var det dags att öppna presenter. Jimmy blev glad för allt han fick, och det förstår jag för det var fina grejer. Han fick pengar, silverhalsband och armband, en klocka, en Musse Pigg-tavla med Musse som student, student-picknick-korg med champagne och choklad. Av mig fick han en absinth-sked i silver som jag gjort på silversmideskursen.

Jimmy fick för första gången träffa sin nya kusin Leya, och så här kärt blev det mötet:

När släktfesten var slut åkte vi hem till Linköping. Ingela, Andreas och Leya har varit här tills idag. Jimmy skulle vidare ut på stan och till krogen för att fira ordentligt. Förfesten skulle vi ha hemma hos oss eftersom vi bor mitt i stan. Det var några timmar där på kvällen som det var ganska fullt i lägenheten. Men Jimmy och hans polare höll sig mest på hans rum.

Lördagen belv en riktigt varm, intensiv men riktigt rolig dag. Vi började med shoppingrunda där både min och Ingelas och Andreas smaker skulle tillfredsställas. tack och lov vill ju Ingela och jag gå till samma butiker. Det blev alltså Minelle, Guns Hobbybod och Biltema. Shoppingrundan avslutades med ett besök på Fyra Tassar för att köpa kattmat. Sen blev det pizza på en snabbmatsrestaurang, vi hade inte tid att åka hem, för det var viktigt att vi skulle hunnit med allt på stan innan fotbolls-VM tyckte Andreas.

Så efter maten blev det en tur till Gamla Linköping. Jag satt mest i skuggan under ett träd och njöt av svalkan tillsammans med Leya, för jag har ju redan sett det mesta. Då kunde Ingela och Andreas i lugn och ro strosa runt i de små trånga butikerna.

När vi kom hem var vi riktigt varma och svettiga. Lilla Leya hade utstått den varma dagen utan att klaga, men hon fick extra vattten ipytsat med tesked med jämna mellanrum för att hon inte skulle torka ut. Ingela och Andreas bestämde sig för att ge henne en dusch så hon fick svalka av sig. Man riktigt ser hur hon njuter!!

Sen blev det dags för Andreas och Jimmy att bänka sig i soffan och kolla på fotbollen. Ingela och jag satte oss i köket för att gå igenom och prova våra nya pysselinköp.

När fotbollen var slut bestämde vi oss för att gå ner till Stångån och svalka av oss i den svalare kvällsluften och samtidigt ta med oss kvällsfikat till picknick. Det var en underbart skön och fin kväll. Jag tog det här kortet på en vacker blomma vid Stångån.

Idag var Ingela, Andreas och Leya tvungna att åka ganska tidigt, och sen har vi mest bara slappat och flämtat i värmen….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *