Leyas dop

Nu kommer ett sån där inlägg med MASSOR med bilder igen!! Det är så svårt att välja ut vilka bilder man ska visa, man vill ju ha med allt viktigt…

I helgen har Sofie och jag varit och hälsat på Ingela, Andreas och Leya i Småland. Leya döptes nämligen i söndags, men vi kom dit redan i fredags och åkte sedan hem på måndagen. Helgen bara swischade förbi, det gick alldeles för fort. Tack och lov syns vi snart igen när de kommer till Jimmy när han tar studenten den 9 juni.

Det hade hänt massor på renoveringsfronten i huset sen vi var där sist. Hallen och vardagsrummet var färdigt och en gigantisk altan var påbörjad.

Hallen var riktigt häftig med sina färger i vinrött och guld.

Vardagsrummet var så snyggt, så jag hade gärna packat ner det i en låda och flyttat hem till mig. Ljust och fräscht i vitt och grått. Trägolvet är målat i vitt och det är så snyggt!! I ett av hörnen hade de gjort en riktigt snygg ”installation” med växter och en spegel.

De hade också utrustat rummet med en stor vägg-tv, surroundanläggning, och dvd-brännare. Tror ni jag var avundsjuk??? Näeee, inte jag inte….;-)

Det var jätteroligt att få träffa hela familjen igen, och speciellt Leya förstås. Maken till glad, harmonisk och nöjd unge har jag nog aldrig träffat. Hon skrek inte en enda gång när vi var där, möjligtvis gnällde en aning när hon var trött eller hungrig. Hon bara skrattade, utforskade, gympade och var allmänt nöjd och nyfiken på livet.

På söndagen var det dags för dop. Det var två barn som skulle döpas samtidigt, Leya och Alva. Allt gick som smort. Det var fint och högtidligt och båda flickorna var nöjda och glada hela tiden.
Jag hade fått uppdraget att videofilma, så de kort som kommer nu har Sofie tagit med Ingelas kamera.

Här blir Leya välsignad.

Här är det berömda vattentricket. Alvas mamma skymtar i bakgrunden.

Efteråt fick vi möjlighet att fotografera alla inblandade, pappa Andreas, mamma Ingela, kusin Isak (som också fick hälla upp dopvattnet och ta emot ljuset), fadder Marie-Louise (Andreas syster) och fadder Hans (gift med Marie-Louise).

Ute på kyrktrappan fick vi en bild på enbart den lilla familjen.

Efteråt på själva festen skulle Leya gå från knä till knä och fotas tillsammans med alla i olika konstellationer. Det tog minst en timme, men hon var nöjd hela tiden.

Här är Leya med mormor Anna och morfar Rune.

Här är det kusin Sofie, mamma Ingela och moster Annika (jag alltså…)

Massor med presenter fick hon förstås också. Utav oss fick hon en fotoförstoring som jag trixat ihop i Photoshop och ett silversmycke jag gjort på silversmideskursen.

Allt för denna gången!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *